اخبار
کد خبر : 10258 ۱۳۹۹/۰۳/۲۳   ۰۸:۳۹:۳۹

نماینده مردم مهاباد در مجلس:
قوانین قیمت خرید تضمینی به خوبی اجرا نمی شود

 

نماینده مردم مهاباد در مجلس یازدهم گفت: نهادهای مسئول، قوانین قیمت خرید تضمینی را به خوبی اجرا نمی‌کنند؛ این باعث می‌شود که کشاورز محصول خود را تحویل واسطه‌ها بدهد.

به گزارش نای قلم، جلال محمودزاده در گفتگویی اظهار کرد: هر محصول در بازار ما، دست کم چهار واسطه دارد، واسطه‌ها از واسطه‌گری خود سود می‌برند و مجموع این سودها قیمت نهایی محصول را بالا می‌برد.

وی ضمن تشریح وضعیت بازار و اوضاع معیشتی کشاورزان، در مورد افزایش قیمت بعضی محصولات، افزود: یکی از علت‌های گرانی بعضی میوه‌های تابستانه، نوبرانه بودن این میوه‌ها است، این میوه‌ها طی چند ماه آینده قیمت نزولی را تجربه خواهند کرد، با این حال، قیمت محصولات کشاورزی بالاست، اما پولی که به کشاورز می‌رسد خیلی کم است.

محمودزاده اضافه کرد: پولی که هنگام ارائه محصول دست کشاورز را می‌گیرد، برابر با هزینه‌ای است که کشاورز انجام داده است، گاهی اوقات درآمد کشاورز از هزینه او هم کمتر می‌شود.

وی با مطرح کردن این پرسش که « کشاورز چگونه به زندگی خود ادامه می‌دهد؟» اظهار کرد: باید گفت پولی که برای کشاورز باقی می‌ماند هزینه کارگری خانواده او روی زمین است. اگر یک کشاورز تنها باشد و از خانواده خود به عنوان کارگر استفاده نکند،‌ درآمد او از هزینه‌اش کمتر می‌شود به عبارت دیگر کشاورزی برای کسانی که کارگر دارند اصلا نمی‌صرفد.

نماینده مردم مهاباد در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در مورد علت افزایش قیمت محصولات کشاورزی گفت: مشکل اصلی اینجاست که دولت، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت وظایف خود را به خوبی انجام نمی‌دهند، آنها قوانین قیمت خرید تضمینی را به خوبی اجرا نمی‌کنند این باعث می‌شود که کشاورز محصول خود را تحویل واسطه‌ها بدهد. وقتی واسطه‌ها زیاد می‌شوند، قیمت محصول هم زیاد می‌شود. کشاورزی کشور ما بگونه‌ای است که هر محصولی که از مزرعه به بازار می‌رود، دست کم ۴ واسطه دارد. این واسطه‌ها قیمت‌ها را بالا می‌برند.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس قبل گفت: راه حل این مشکل این است که وزارت جهاد کشاورزی از شبکه‌های گسترده تعاون روستایی – که در همه شهرها و روستاها شعبه و امکانات دارد – استفاده کند. دولت باید محصولات کشلاورزان را به طور مستقیم از مزرعه با قیمت تضمینی بخرد و به بازار عرضه کند. در واقع، دولت از این طریق می‌تواند واسطه‌ها را حذف کند. به این ترتیب قیمت‌ها عادلانه‌تر و وضعیت اقتصادی کشاورزها بهتر خواهد شد. واسطه‌ها این روزها محصول را با قیمتی ناچیز از کشاورز می‌خرند و واسطه‌های دوم و سوم این محصولات را به تره‌بارها و مغازه‌ها می‌فروشند و از آنجا به خرده فروش‌ها و دست فروش‌ها می‌رسد. همه واسطه‌ها از واسطه‌گری خود سود می‌برند و مجموع این سودها قیمت نهایی محصول را بالا می‌برد.

محمودزاده در خصوص وقعیت گندم گفت: قیمت خرید تضمینی گندم 2 هزار و 500 تومان است. این قیمت متوسط است، نه کم و نه زیاد، کشاورز هم رضایت نسبی از فروش محصولش به دولت با این قیمت دارد، اما سازمان غله و خدمات بازرگانی که زیر مجموعه صنعت، معدن و تجارت است، شیوه خرید را تغییر داده است. این سازمان در سال ها به علت افت کیفیت محصول، ۲ تا ۳ درصد قیمت دستکاری می‌کرد. امسال اما افت ۱۵ درصدی بر کیفیت گندم کشاورزان اعمال شده است. در واقع، این سازمان کاری کرده که قیمت خرید تضمینی گندم به همان قیمت سال گذشته برسد. دولت از نظر  مدیریتی طوری عمل کرده است که از هر کیلو گندم یک هزار و 500 تا یک هزار و 700 تومان دست کشاورز را بگیرد. طبیعی است که در چنین شرایطی کشاورز،‌ گندم را تحویل دولت نمی‌دهد. هم‌اکنون بخشی از گندم ما به مصرف دام رسیده و بخشی از آن قاچاق می‌شود.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا