اخبار
کد خبر : 10151 ۱۳۹۹/۰۳/۰۹   ۱۸:۵۴:۲۴

معاون استاندار:
وسعت دریاچه ارومیه افزایش یافت

 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: وسعت دریاچه ارومیه بر اساس آخرین پایش در مقایسه با سال گذشته ۲۳ کیلومترمربع افزایش یافته و به سه هزار و ۲۳۹ کیلومترمربع رسیده است.

به گزارش نای قلم، آیدین رحمانی در گفتگویی اظهار کرد: در حال حاضر تراز دریاچه ارومیه به یک‌هزار و ۲۷۱ متر و ۹۰ سانتی‌متر رسیده است و افزایش تراز این دریاچه همچنان ادامه می‌یابد.

وی با بیان اینکه حجم آب دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته ۹۰ میلیون مترمکعب افزایش دارد، اضافه کرد: تراز دریاچه ارومیه تا آغاز فصل گرما به یک‌هزار و ۲۷۲ متر می رسد.

رحمانی تصریح کرد: تراز دریاچه ارومیه در مقایسه با سال گذشته سه سانتی‌متر افزایش را نشان می‌دهد که با توجه به کاهش بارش در حوضه، رقم بسیار مناسبی است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی اذعان کرد: آب دریاچه ارومیه به بیش از پنج میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

رحمانی ادامه داد: ۲۷ راهکار و ۱۲ پروژه سخت افزاری در ۷۲ ماهی که احیای دریاچه شکل عملیاتی به خود گرفته موجب شده تا دریاچه به تثبیت برسد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی، طرح انتقال زاب، تصفیه خانه تبریز، تصفیه خانه ارومیه، شبکه فرعی آبیاری و زهکشی پایاب سد مهاباد، طرح ۴۰ روستا،چهل اقدام، شبکه فرعی آبیاری و زهکشی زرینه رود، لایروبی رودخانه ها، سر دهانه سازی انهار، مرمت و بازسازی تاسیسات آبی در دست بهره برداری، تکمیل و تجهیز سازه های اندازه گیری، اجرای پروژه های زراعت و باغبانی و طرح های کنترل گرد و غبار را ۱۲ پروژه سخت افزاری برای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد.

رحمانی در ادامه بر ضرورت تسریع در روند جابجایی و تعیین وضعیت دو روستای در محدوده سد کانی سیب تاکید کرد.

دریاچه ارومیه نام دریاچه‌ای در شمال غربی کشورمان است که میان ۲ استان آذربایجان غربی و استان آذربایجان شرقی قرار گرفته ‌است.

مساحت این دریاچه در تابستان ۲۰۱۵ میلادی حدود شش هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار می‌گرفت، دریاچهٔ ارومیه، بزرگ‌ترین دریاچهٔ داخلی ایران و دومین دریاچهٔ بزرگ آب شور دنیا محسوب می شد.

آب این دریاچه بسیار شور بوده و بیشتر از رودخانه‌های زرینه‌رود، سیمینه‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می‌شود.

دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شمسی شروع به خشک شدن کرد و در مدت کمی وسعت آن به شدت کاهش یافت، اما نجات دریاچه از بحران مورد تأکید دولت یازدهم و در ادامه آن دولت دوازدهم قرار گرفت و بر این اساس کارگروه ملی نجات با مدیریت معاون اول رییس جمهوری تشکیل شد.

دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال(از ۱۳۹۴) به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا