اخبار
کد خبر : 10150 ۱۳۹۹/۰۳/۰۸   ۱۷:۵۲:۰۷

پروژه های پیشران «اقتصاد دیجیتال» افتتاح شد
اصلاح 70 درصد از نقاط کور آنتن‌دهی جاده‌ای در آذربایجان‌غربی

 

با دستور رییس‌جمهوری و از طریق ویدئو کنفرانس، سه پروژه بزرگ در راستای توسعه زیرساخت شبکه ملی ارتباطات و همچنین ارتقا سهم محتوای داخلی بر بستر این شبکه و یک طرح حمایتی از استارت‌آپ‌ها افتتاح شد.

به گزارش نای قلم، همزمان با برگزاری این مراسم، نشست خبری مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان‌غربی نیز برگزار شد.

قاسم جلیلی‌نژاد در این نشست گفت: این پروژه ها با اعتبار دو هزار و 280 میلیارد تومان به بهره برداری رسیدند.

وی افزود: در جلسه امروز برای نخستین بار در کشور بیش از یک هزار کاربر با کمک یک پلت فرم بومی ارتباطی (ویدئو کیک) بر بستر شبکه ملی اطلاعات شرکت داشتند.

جلیلی نژاد در ادامه سخنان خود به حوزه اینترنت روستایی اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت تدبیر و امید تعداد 175 روستا از اینترنت پرسرعت برخوردار بودند که این تعداد در دولت دوازدهم به 2 هزار و 464 روستا رسیده است.

وی در خصوص توسعه اینترنت ثابت روستایی نیز اظهار کرد: در فاز نخست یک هزار و 405 روستا از اینترنت پرسرعت برخوردار شدند، در فاز دوم یک هزار و 100 روستا پیش بینی شده بود که با توجه به تحریم ها، پوشش شبکه اینترنتی در 267 روستا امکان پذیر شده است.

به گفته جلیلی نژاد، ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از پوشش شبکه اینترنتی برخوردار هستند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در خصوص نقاط کور ارتباطی جاده‌های استان نیز تصریح کرد: براساس رصد و پایش سازمان تنظیم مقررات، ۲۰۰ کیلومتر نقطه کور در استان وجود دارد که مشکل پوشش ۷۰ درصد آن رفع شده‌ است و 30 درصد نیازمند تامین اعتبار برای راه اندازی سایت جدید و زیرساخت ارتباطی از جمله جاده دسترسی و زیرساخت برق است.

* توسعه ارتباطات روستایی و کاهش شکاف دیجیتالی

وی توسعه ارتباطات روستایی و کاهش شکاف دیجیتالی را برنامه سال جاری عنوان و اظهار کرد: ۳٠٠ کیلومتر فیبرنوری برای توسعه پهن باند روستایی در آذربایجان‌غربی احداث می‌شود که ۵۵ کیلومتر آن اجرایی شده است.

 جلیلی نژاد ضریب نفوذ و پوشش جمعیتی تلفن همراه در استان را به ترتیب 130.95 و99.4 درصد اعلام کرد که در کشور 142 و 96.5 درصد است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان تاکید کرد: در حال حاضر همه شهرهای آذربایجان‌غربی به نسل سوم و چهارم تلفن همراه مجهز هستند این درحالیست که قبل از دولت تدبیر و امید نسل چهارم وجود نداشت و پنج شهر استان به نسل سوم دسترسی داشتند.

* راه اندازی سامانه تلفن گوياي 195

وی همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه تلفن گوياي 195 گفت: سامانه تلفن گوياي 195 آماده دريافت شكايت شهروندان از شبكه اينترنت، خدمات شركت هاي فناوري ارتباطات، مخابرات، خدمات دفاتر پيشخوان يا آي سي تي است.

جلیلی نژاد اذعان کرد: اين سامانه براي انواع شكايت ها در اين زمينه طراحي شده است و مي تواند شكايت را ثبت و نتيجه آن را به اطلاع شخص برساند.

مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در ادامه سخنان خود از افزایش 135 درصدی خرید اینترنتی در استان خبر داد و گفت: در جریان بروز بیماری کرونا میزان بسته های خرید اینترنتی از 28 هزار مرسوله به 65 هزار مرسوله در فروردین سال ۹۹ افزایش داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۱۳۵ درصد رشد برخوردار است.

وی اضافه کرد: الگوی خرید مردم بعد از شیوع بیماری کرونا تغییر کرد و مردم طی این مدت تلاش کردند تا نیازمندی‌های خود با استفاده از بستر خرید اینترنتی انجام دهند.

جلیلی نژاد با اشاره به تسهیلاتی که وزارت ارتباطات از زمان اوج شیوع کرونا برای مردم در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: ارائه 20 گیگ اینترنت رایگان برای معلمان و رایگان کردن استفاده از سامانه آموزشی دانشگاه ها و اخیرا رایگان شدن سامانه شاد برای دانش آموزان و معلمان و ارائه 100 گیگ اینترنت خانگی رایگان از جمله خدمات وزارت ارتباطات در راستای توسعه دولت الکترونیک و کاهش تردد مردم در اوضاع کرونایی است.

گفتنی است، نخستین پروژه افتتاح شده، مرکز داده های بزرگ ایرانسل بود. در راستای تامین زیرساخت‌های اطلاعاتی مورد نیاز برای ارائه خدمات عمومی در کشور و اجرای تکالیف مندرج در اسناد بالادستی شبکه ملی اطلاعات، شرکت ایرانسل هم ‌راستا با اهداف و برنامه‌های شبکه ملی اطلاعات و در چارچوب سند معماری و طرح کلان این شبکه نسبت به ایجاد یک مرکز داده بزرگ با استفاده از به‌ روزترین فناوری‌های جهان اقدام کرد.

این مرکز داده 400 رکی، با سرمایه گذاری 1100 میلیارد تومانی ایجاد شده که ظرفیت مراکز داده کشور را تا 25 درصد افزایش می دهد و در اجرای آن از آخرین فناوری‌های روز دنیا استفاده شده است. این مرکز داده در کلاس مراکز داده مقیاس بزرگ قرار دارد و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آماده بهره‌برداری شده است.

با راه اندازی این پروژه یکی از مهم‌ترین ارکان زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات محقق شد و گام بلند دیگری در راستای دستیابی به هدف توسعه محتوا و خدمات داخلی و کسب 70 درصدی آن از سبد مصرفی کاربران برداشته خواهد شد.

همچنین با افتتاح این پروژه بخش مهمی از نیازمندی‌ ارائه دهندگان خدمات عمومی به خدمات مراکز داده در شبکه ملی اطلاعات تامین خواهد شد و بخشی از تکالیف دولت در تأمین زیرساخت‌های اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات به اجرا در خواهد آمد. جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور و تأمین استقلال در فضای مجازی از دیگر کارکردهای این مرکز بزرگ داده ای است.

*افتتاح پروژه خدمات ابری

پروژه خدمات ابری زیرساختی دومین پروژه‌ای بود که به دستور رییس‌جمهوری افتتاح شد. خدمات ابری یکی از مهم‌ترین ارکان تامین زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور و مورد تاکید در اسناد بالادستی شبکه ملی اطلاعات است.

تامین خدمات ابری با کیفیت از مهم‌ترین ملزومات توسعه خدمات داخلی و کسب‌وکارهای دیجیتال بر بستر شبکه ملی اطلاعات است و اساساً در دنیای امروز توسعه خدمات پایه و کاربردی بدون برخورداری از زیرساخت‌های ابری مناسب امکان‌پذیر نیست.

ازاین‌رو ایجاد استقلال در تامین خدمات ابری موردنیاز کشور ضرورتی راهبردی است. به همین منظور یکی از مراکز  زیرساخت خدمات ابری توزیع‌شده در برج میلاد تهران با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی افتتاح شد.

فاز نخست این پروژه توسط بخش خصوصی (شرکت آسیاتک) با ظرفیت حافظه 100 ترابایت و ظرفیت ذخیره‌سازی 3 پتا بایت آماده بهره‌برداری شده است و در آینده نزدیک فازهای بعدی آن در شهرهای مشهد، شیراز و تبریز افتتاح خواهد شد تا تحول بزرگی در ارائه خدمات داده ای کشور صورت گیرد.

برای این پروژه در فاز نهایی، 8500 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری خواهد شد که با افتتاح آن دستاوردهای بسیار مهمی همچون استقلال و خودکفایی در تامین نیازمندی‌های کشور به خدمات ابری، حفظ اطلاعات درون کشور، افزایش تاب‌آوری در برابر تحریم‌ها، تامین نیازمندی‌ کسب‌وکارهای دیجیتال داخلی به خدمات ابری، اجرای بخشی از تکالیف دولت در تأمین زیرساخت‌های اطلاعاتی شبکه ملی اطلاعات، جلوگیری از خروج اطلاعات از کشور و اجرای گام دیگری در راستای تامین استقلال و ایجاد قوت در فضای مجازی محقق خواهند شد.

*بسته حمایتی از استارت‌آپ‌ها

این طرح با ابتکار سازمان فناوری اطلاعات و همکاری و همراهی صندوق نوآفرینی و به منظور حمایت از کسب و کارهای فناورانه خرد آماده شده است.

بر اساس این طرح با سرمایه گذاری 2500 میلیارد ریالی بخش دولتی و خصوصی (50-50) از شرکت های مشمول طرح نوآفرین که از شیوع کرونا آسیب دیده اند حمایت می شود و به پنج هزار استارت آپ مبلغ ۵۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

*افتتاح طرح «انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی»

چهارمین و شاید مهم‌ترین پروژه که امروز به دستور رئیس‌جمهوری افتتاح شد «طرح انتخاب هر ایرانی، یک تلویزیون اینترنتی» بود.

به‌منظور ارتقاء سهم محتوای داخلی در سبد مصرفی کاربران و افزایش ضریب نفوذ خدمات دسترسی ثابت به شبکه ملی اطلاعات، این طرح با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران، مرکز ملی فضای مجازی، ارائه‌کنندگان خدمات ویدئوی خانگی و ارائه‌کنندگان خدمات دسترسی ثابت به شبکه ملی اطلاعات تهیه شده تا با ایجاد هم‌افزایی و با تأمین سامانه‌های موردنیاز، هموطنان بتوانند ضمن برخورداری از اشتراک دسترسی ثابت به شبکه ملی اطلاعات از اشتراک یک‌ماهه رایگان خدمات تلویزیون اینترنتی نیز برخوردار شوند.

در این طرح هر خانواده و حتی هر یک از اعضای یک خانواده می توانند از طریق اینترنت ثابت خانگی از اشتراک رایگان یک‌ماهه برنامه های یک تلویزیون اینترنتی بهره مند شوند.

بر اساس این طرح هر فرد ایرانی که اشتراک تلویزیون اینترنتی نداشته باشد میتواند با استفاده از سامانه ictgifts.ir برای بهره برداری از برنامه‌های یکی از تلویزیون های اینترنتی ثبت نام کند.

انتهای پیام/


نمایش نظرات
 




ارسال نظرات






 
 
درباره ما تماس با ما
طراحی و اجرا